About

KUUSAMAN TARINA

Olen aina luottanut intuitiooni ja antanut intohimon kuljettaa minua. Tämä johti myös Kuusaman syntyyn.

Kun vuosia alalla työskenneltyäni koin totaalisen ähkyn muotibisnekseen, jäin siitä maailmasta kokonaan syrjään. Aidosti luulin, etten koskaan palaa. Rakkaus ja intohimo alaa kohtaan ei kuitenkaan kadonnut minnekään. Tajusin, että voin tehdä asiat paremmin ja palata siihen, mistä kaikki alkoi - haluun tuottaa hyvää oloa vaatteiden kautta. Maailman mentyä eteenpäin halusin huomioida myös ympäristön. Maksimaalista iloa, minimaalista ympäristön kulutusta.

Kuusama syntyi intohimosta vaatteiden kauneuteen ja halusta muuttaa muotimaailmaa. En halua kangistua omiin kaavoihini tai jumiutua visioihini vaan leikitellä ja luoda uusia juttuja ja jujuja. Vaatteiden tulee helpottaa elämää huolettomuudellaan, ja siksi valitsen materiaalit harkiten ja malleja suunnitellessa unohdan yöunenikin. Se on kuitenkin lopputuloksen arvoista. Tavoitteeni on, että vaatetta käytetään mahdollisimman usein, sillä siten se on myös kaikkein ekologisin.

Kukkana kuusama on vaatimaton - sen upeus ja valloittava tuoksu paljastuvat lähemmällä tarkastelulla. Tuohon kiteytyy Kuusaman designfilosofia. Yksinkertaista mutta huumaannuttavaa.

Ritva Falla,
KUUSAMA CEO, taiteellinen johtaja